PROIECTE

⦁ DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR ASID

Încă din prima zi de facultate, membrii ASID au venit în întâmpinarea nevoilor studenților, oferindu-le informațiile de care au nevoie și împărtășindu-le din experiențele proprii. De o atenție sporită se bucură bobocii, care primesc sfaturi și încurajări, astfel încât să-și înfrângă timiditatea specifică primelor zile de facultate. Studenții vor afla mai multe despre modul de desfășurare al cursurilor, despre proiectele desfășurate în cadrul facultății, dar și despre facilitățile și beneficiile pe care statutul de student îl oferă.

IMG_3989

⦁ BALUL BOBOCILOR

Fiind creată pentru studenți, Asociația Studenților la Istorie ”Dacia” cunoaște nevoile acestora, atât cele de natură culturală și educativă, cât și cele care implică distracția și voia bună. Pentru a le ura bobocilor Bun venit în Facultatea de Istorie, dar și pentru a le oferi celor mai curajoși șansa de afirmare, ASID organizeaza anual Balul Bobocilor, un eveniment mult așteptat pentru toți studenții facultății. Pe lângă muzică, dans și probele interesante la care vor fi supuși concurenții, studenții vor avea ocazia să socializeze și să se integreze în colectivul din care urmează să facă parte.

 

⦁ SERATA DE CRĂCIUN

În perioada sărbătorilor de Crăciun, ASID organizează proiectul caritabil Serata de Crăciun, care are drept obiectiv implicarea studenților și a cadrelor universitare din facultate în strângerea de fonduri pentru a oferi copiilor de la câteva centre de plasament sărbători de iarnă pline de bucurie si cadouri. Evenimentul cuprinde organizarea unor târguri de Crăciun în cadrul facultății, a unei licitații cu obiecte donate și a unei petreceri, toate având ca principal scop strângerea de fonduri. Ne bucurăm în fiecare an de donațiile studenților și ale cadrelor didactice, constând atât în jucării, cărți, materiale educative, cât și în bani pentru produse alimentare (dulciuri, fructe).

IMG_4827

⦁ ASID LA TÂRGUL EDUCAȚIEI
Târgul Educaţiei, eveniment organizat anual de Universitatea din Bucureşti, se constituie în principalul mijloc de promovarea ofertei educaţionale a facultăţilor şi departamentelor uneia dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior din România. În cadrul acestuia, ASID își propune ca, alături de colegi și profesori, să promoveze Facultatea de Istorie și să le prezinte liceenilor principalele informații de care au nevoie pentru a-și forma o imagine clară asupra oportunităților pe care le-ar putea avea în eventualitatea alegerii acestei facultăți.

⦁ SESIUNEA NAȚIONALĂ DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE
Sesiunea Naţională de Comunicări Știinţifice A.S.I.D. își propune să creeze un spațiu propice dezvoltării profesionale și să ofere posibilitatea schimbului de idei, informații și perspective pentru participanți. Prin intermediul acesteai, ASID își propune să depăşească bariera tradiţională, provocând participanții să răspundă la o serie de întrebări care pot oferi o imagine complexă asupra momentelor-cheie din istorie. Sesiunea se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor la istorie și științe conexe din București și alte centre universitare din țară.

DSC_0284

⦁ ȘCOALA DE OAMENI MARI

“Şcoala de Oameni Mari” este un program educaţional dedicat studenţilor Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti. Acesta constă în două activităţi principale: două serii de internship-uri în instituţii de interes pentru viitorii absolvenţi și întâlniri tematice pentru dezvoltare personală şi carieră. Prin acest proiect, încercăm să demonstrăm faptul că fiecare dintre studenţii facultăţii are potenţialul de a fi un “Om Mare” pentru România, dacă este format într-un mediu propice dezvoltării personale şi profesionale.

⦁ ZILELE ASID

Pentru a-și sărbători ”ziua de naștere”, ASID organizează anual o serie de activități destinate tuturor studenților și profesorilor Facultății de Istorie. În cadrul acestui eveniment, vor fi organizate seri de film, petreceri, dar și conferințe în cadrul cărora invitați de seamă vor împărtăși studenților cunoștințele și experiențele lor. Nu lipsesc nici întrecerile sportive; studenți și profesori se vor confrunta pe terenul de fotbal sau baschet.

 

⦁ FLORI PENTRU FETE
In fiecare an, de 1 Martie, ASID organizeaza „Flori pentru fete”, un eveniment care constă în împărţirea de flori doamnelor şi domnişoarelor, studente si cadre didactice, din Facultatea de Istorie. Membrii Asociaţiei Studenţilor la Istorie „Dacia” consideră că data de 1 Martie reprezintă ocazia implicării studenţilor şi colectivului Facultăţii de Istorie în perpetuarea obiceiurilor şi tradiţiilor primăverii. În prima săptămână din martie, „Flori pentru fete” este urmat de Petrecerea Primăverii.