snc

Cfp. Sesiunea Națională de Comunicări Științifice „Evoluția rețelelor diplomatice. De la origini la contemporaneitate”

Call for papers Sesiunea Națională de Comunicări Științifice A.S.I.D. ”Evoluția rețelelor diplomatice. De la origini la contemporaneitate”

Ediția a XIV-a

Data: 16-18 mai 2019

Organizator: Asociația Studenților la Istorie ”DACIA” (ASID)

Locația: Facultatea de Istorie, Universitatea din București

Tema: „Evoluția rețelelor diplomatice. De la origini la contemporaneitate”

            Sesiunea Națională de Comunicări Științifice este un proiect desfășurat de Asociația Studenților la Istorie ”Dacia”, care ajunge la cea de-a XIV-a ediție. Anul acesta, proiectul va fi inaugurat de o conferință pe tema Sistemului Tratatelor de Pace de la Versailles, dedicată istoriei relațiilor internaționale prin prisma celebrării a 100 de ani de la acest eveniment. Ne propunem constituirea unui cadru academic de dezbateri pe tema: “Evoluția rețelelor diplomatice. De la origini la contemporaneitate”, care va analiza din punct de vedere critic formarea, ascensiunea și transformarea relațiilor interstatale de pe scena internațională.

            Totodată, flexibilitatea pe care ne-o permite această temă, ne oferă o paletă largă de opțiuni în privința subiectelor abordate. Considerăm că tematica este ofertantă întrucat aceasta va fi reflectată în epoci istorice de interes major: Antichitate, Ev Mediu, Epoca Modernă și Epoca Contemporană, dar va putea fi abordată și dintr-o multitudine de perspective, aspectele de istorie politică, socială, economină sau culturală, fiind esențiale pentru a înțelege evoluția relațiilor internaționale.

           Proiectul se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor din întreaga țară, indiferent de specializare, care doresc să analizeze în profunzime raporturile de putere de pe teatrul internațional, să cerceteze efectele produse de oscilațiile acestora, precum și modul în care sunt reflectate în societatea contemporană. Suntem interesați să arătăm felul în care astăzi ne plasăm la intersecția afacerilor internaționale curente cu istoria relațiilor internaționale și cum acest fapt ne influențează acțiunile la nivel local, cât și la nivel global. Astfel, invităm toți studenții pasionați de istorie să ni se alăture în dezbaterea evoluției rețelelor diplomatice în cadrul unor workshop-uri și activități, să descoperim împreună fascinantele jocuri de putere, dinamica schimburilor culturale, mecanismul fluxurilor economice și înțelegerea fenomenului de migrație.

             Workshopuri: Participanții pot opta pentru unul din urmatoarele workshopuri:

1. Relații cutumiare la nivel interstatal

2. Război, pace și societate

3. Statul: între coaliții și alianțe

4. Ascensiunea și declinul națiunilor.

             Înscrierea: Cei interesați sunt rugați să trimită rezumatul lucrării (de maximum 450 cuvinte) la adresa de e-mail: sncs.asid@gmail.com între 17 aprilie – 5 mai. De asemeanea, trebuie să completeze formularul de inscrieri aici!

             Rezultatele selecției participanților vor fi afișate pe site-ul www.asid-ub.ro, dar și prin email pe data de 6 mai.

             Taxa de participare: 30 lei/persoană (pentru acoperirea parțială a cheltuielilor aferente)

             Contact: Adela Mustață: adela.mustata@history.bucharest.university, 0758654816                                      Mihaela Niță: ana.mihaela@yahoo.com, 0751413450