tren-litoral

Călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi

Este oficial! Călătorii gratuite chiar și în vacanţă! 

         

Începând de pe data de 1 februarie 2017, „studenţii români și străini înmatriculaţi la o formă de învăţământ cu frecvenţă – licență, master, doctorat – în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România beneficiază de gratuitate  la transportul feroviar intern”, după cum anunţă site-ul oficial al CFR Călători.

Astfel, studenţii vor beneficia de gratuitate pe tot parcursul anului calendaristic (inclusiv vacanţe), indiferent de rută sau distanţă , pentru trenurile Regio și InterRegio, la clasa a II-a, iar în ceea ce privește abonamentele lunare gratuite, cu număr nelimitat de călătorii, acestea se vor elibera pe distanţe de până la 300 km, putând fi procurate numai de la casele de bilete dotate cu sistem electronic de emitere.

Biletele gratuite vor putea fi procurate de la casele de bilete ale CFR Călători sau de la personalul de tren NUMAI pe baza legitimaţiei de student pentru reducere/gratuitate la transport, vizată pentru anul universitar 2016/2017 sau a adeverinţei eliberate de instituţia de învăţământ superior la care sunt înmatriculaţi şi a actului de identitate (carte de identitate sau paşaport). Aceste documente sunt necesare și la verificarea călătoriei în tren!

 

*Pentru mai multe detalii vizitaţi site-ul: http://www.cfrcalatori.ro/ro/comunicate/850-calatorii-gratuite-cu-trenul-pentru-studenti

 

Vă urăm călătorii cât mai multe!