Practică arheologică la situl eneolitic Sultana-Malu Roșu

Practică arheologică la situl eneolitic Sultana-Malu Roșu

Se caută studenți pentru practica arheologică la situl eneolitic Sultana-Malu Roșu, jud. Călărași (campanie: 10 Iulie – 16 August 2014). Se asigură: transport, cazare, masă, pregătire de specialitate pentru diverse activităţi de cercetare (metode de săpătură arheologică, metode de înregistrare, cuantificare și prelevare date și probe, măsurători topografice, operațiuni de sitare, flotare și triere, prelucrare materiale arheologice, arheologie experimentală, studii arheozoologice, arheoihtiologice, carpologice și sedimentologice).

În paralel se va desfășura a cincea ediție a proiectului “Arheologie & Arhitectură Experimentală” ce se va axa pe construirea unei case eneolitice, scara 1:1, activităţi de realizarea a ceramicii preistorice și a unor artefacte specific comunităților studiate (silex, os, corn, scoică, lemn, piatră, lut etc.).

Înscrieri în perioada 16-30 iunie 2014 la adresele de e-mail: lazarc@arheologie, acltara@yahoo.com, telefonic 0721712378, 0757034070 (dr. Cătălin Lazăr) sau pe facebook.