Henna Workshop (atelier practic)

Sâmbătă 24 aprilie, ora 16:00 – 19:30

Loc: Haş Haş – Coffee and Lounge, Str. Popa Tatu nr. 3

Cel de-al doilea atelier urban lab vă invită să exploraţi o lume misterioasă şi plină de simboluri, lumea orientală, prin descifrarea înţelesurilor desenelor şi tatuajelor temporare cu henna.

Obicei sacru pentru zona Indiei, decorarea mâinilor cu mehndi (henna) a căpătat în ultimul deceniu o semnificaţie diferită pentru cultura occidentală. Socotite accesoriu sau chiar piese de vestimentaţie, modelele henna au schimbat atitudinea unei întregi lumi asupra tatuajelor. Variantă lipsită de durere şi care durează între câteva zile şi 2 săptămâni, folosirea hennei a început să fie din ce în ce mai prezentă în imaginea actuală a modei contemporane.

Despre workshop:

Ne întâlnim la Haş Haş într-o atmosferă relaxantă şi stând pe divanele din camera urban lab vom încerca să creăm nişte modele de henna pe care o să îvăţăm să le replicăm pe piele: pe mâini, braţe, palme sau picioare.

Vor exista şi două prezentări care vor avea forma unor proiecţii video. Veţi urmări alături de expertul nostru în cultură indiană povestea acestei tradiţii atât de decorative şi modul în care tatuarea cu henna transmite anumite mesaje. Cea de-a doua prezentare se va centra pe prezenţa modelelor henna în societatea occidentală contemporană şi influenţa acestora în cultura urbană, vizuală şi în tendinţele de modă.

Toate materialele necesare sunt oferite în cadrul atelierului, în funcţie de cât timp veţi dori să dureze modelul dvs. cu henna, pasta va fi aplicată întocmai.

Henna este un produs natural vegetal şi nu crează alergii sau discomfort.

Invitat special: Maria Pomohaci, specialist India

Durata atelierului: 3h 30

Costul atelierului: 35 de lei

Înscrieri la adresa: madalinaiuliatimofte@gmail.com

Lector atelier: Mădălina Timofte