Au trecut cinci ani…

In anul doi al doilea de facultate (2004/2005) am decis impreuna cu un grup de colegi, infiintarea unei noi Asociatii a Facultatii de Istorie – Universitatea din Bucuresti, ca o alternativa a studentului la istorie la vechea asociatie care nu mai functiona.

Initiativa s-a dovedit a fi una inspirata, in scurt timp noul ONG devenind singurul organism reprezentativ al studentilor din Facultatea de Istorie.

Pasii urmatori au fost rezervati constructiei si largirii echipei, iar ulterior, proiectelor.

Am realizat atat proiecte sociale (cazari, donatii, campanii de sensibilizare), cat si proiecte de ordin cultural, cum ar fi dezbateri, conferinte, sesiuni de comunicari stiintifice. Fiind vorba de studentie, echipa ASID a avut mereu in vedere sportul, organizand diferite competitii sportive, cat si distractia, materializata prin baluri, petreceri, iesiri montane.

Astfel, o data cu finalizarea ciclurilor de licenta si masterat si sprijinirea unei echipe mai tinere la conducerea ASID, am purtat o discutie cu colega de la PR a asociatiei, care m-a atentionat ca urmeaza sa se implineasca 5 (cinci) ani de la infiintarea Asociatiei Studentilor la Istorie “Dacia” si ar fi de folos cateva cuvinte din partea unui membru fondator.

In acel moment am avut o mare bucurie si am realizat ca proiectul de acum 5 ani ai unor simpli studenti la istorie merge mai departe.

Mult success ASID,

Remus – Iustin Nica

Doctorand