Campania „Incarca-ti telefonul la soare!”

Articol publicat pe Green Report: http://www.greenreport.ro/stiri/pincarca-ti-telefonul-la-soarep

Aplicatiile practice ale surselor alternative de energie au fost prezentate in cadrul campaniei ‘Incarca-ti telefonul la soare!’, din cadrul Universitatii din Bucuresti, a declarat, pentru Agerpres, presedintele asociatiei neguvernamentale Pro-Youth, Bogdan Dobrica, citat de Agerpres.

Campania s-a derulat la sfarsitul saptamanii trecute de Asociatia Pro-Youth impreuna cu Centrul de Cercetare in Nanotehnologii si Surse Alternative de Energie – 3 Nano-SAE.

Astfel, tinerii si nu numai ei au putut sa-si incarce telefonul mobil folosind energia solara, in cadrul unor prezentari care au avut loc in parcurile bucurestene Herastrau, Tineretului si Circului. Echipe de voluntari si cercetatori au oferit informatii cu privire la functionarea si avantajele utilizarii sistemului experimental utilizat, dar si cu privire la beneficiul adus mediului inconjurator de noile tehnologii.

Evaluand impactul asupra mediului al unei actiuni atat de comune cum este incarcarea telefonului mobil, organizatorii au estimat ca, in Romania, anual, 1.023.203 de arbori sunt necesari pentru a curata atmosfera de tot bioxidul de carbon emanat de electro-termocentrale in procesul de producere a respectivei cantitati de energie electrica.

‘Folosind energia alternativa, pentru un lucru atat de banal cum este incarcarea unui telefon mobil, aproximativ 100 hectare de padure vor putea contribui mai eficient la reducerea poluarii’, a subliniat Bogdan Dobrica. Presedintele Asociatiei Pro-Youth a mai spus ca studentii dornici de o cariera in domeniul surselor alternative si regenerabile de energie au la dispozitie un program de master multimedia, interdisciplinar, bazat pe modelul universitatilor tehnice de succes din SUA, in care accentul va fi pus pe aplicatiile practice, in industrie, pe termen mediu si scurt ale noilor tehnologii.

Acest program este promovat si sustinut in cadrul Universitatii din Bucuresti de catre Centrul de Cercetare 3 Nano-SAE, in parteneriat cu Asociatia Pro-Youth. In realizarea campaniei de promovare a noilor surse de energie, organizatorii afirma ca au fost sprijiniti de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si de Asociatia Studentilor la Istorie ‘Dacia’.